0
1
system-message-container
0
s2sdefault

WD VelociRaptorProjektovan je za maksimalnu brzinu. WD VelociRaptor, najnoviji član naše jedinstvene porodice SATA hard diskova sa 10.000 RPM, objedinjuje SATA 3Gb/s interfejs i 16MB keša da bi ponudio brzinu koja je i do 35% veća nego kod njegovog hitrog starijeg brata.

Glavne osobine

Ubitačna brzina – Nadograđen na izuzetne mogućnosti WD Raptora, ovaj disk na 10.000 RPM, sa SATA 3 Gb/s interfejsom i 16MB keša ima nepojmljive performanse. Nije samo 35% brži od prethodne generacije WD Raptor diskova, nego pobjeđuje i sve ostale suparnike.

Pouzdanost bez kompromisa – Projektovan i napravljen prema zahtjevnim korporacijskim standardima pruža pouzdanost bez kompromisa u najzahtjevnijim primjenama.{jumi [AdSense/InContent.html]} Sa procijenjenim radnim vijekom od 1,4 miliona sati ima najveću pouzdanost među SATA diskovima velikog kapaciteta.

Dvostruki kapacitet – Vrhunska tehnologija smjestila je u njega dvostruko više prostora nego u starijeg brata WD Raptora, a to znači do 300GB vrhunskog kapaciteta u ovom 2,5“ disku korporacijske klase.

Male dimenzije – Ovaj ultra brzi 2,5“ disk je namijenjen za ugradnju u blejd servere i drugu korporacijsku opremu. (Nije predviđen za upotrebu u laptop i notebook računarima)

Niska temperaturaWD VelociRaptor troši 35% manje energije od prethodnika WD Raptora.

Rotary Acceleration Feed Forward (RAFF) – Optimizuje rad i performanse kada se disk koristi u kućištima sa više diskova koja su sklona vibracijama.

No Touch tehnologija – Glava za snimanje nikada ne dodiruje površinu diska, obezbjeđujući znatno manje trošenje glave i diska kao i bolju zaštitu prilikom prenošenja.

Idealan je za

Blejd servere, zahtjevne sisteme, radne stanice i manje zahtjevne servere.

Najnovije

 • Grafičke kartice hlađene vodom

  Navikli smo se već na vodena hlađenja za procesore, koja koristimo u situacijama kada želimo da iz...

 • Windows 10

  Najvažnija vijest u računarskom svijetu ovog ljeta bila je nesumljivo nova verzija Windows-a....

 • Razer BlackWidow Ultimate

  Razer je u gejmerskim krugovima poznat kao proizvođač periferija koje život znače, kao što su...

 • Samsung 2TB SSD Evo

  Samsung, osim što je najveći proizvođač SSD diskova na svijetu, je i lider u tehnološkim...

 • Fableti

  Kada je veličina mobilnog telefona u pitanju moda se mijenja, a mi moramo da joj se prilagođavamo...

Važna napomena

Samo mali dio ovdje prikazanih proizvoda je izložen u našem prodajnom objektu.

Prikazane cijene i dostupnost su orjentacionog karektera i podložni su promjenama bez najave. Slike su date u svrhu ilustracije i ne moraju odražavati stvarni izgled proizvoda.