0
1
system-message-container
0
s2sdefault

Savršen dizajn, beskompromisan kvalitet i paprena cijena. Tako bi se u najkraćem mogao opisati HP Envy 110, multifunkcijski uređaj sa podrškom za štampanje iz oblaka. Kada nije u upotrebi iz njega ništa ne štrči, i neko bi mogao pomisliti da se radi o, recimo, video rekorderu. Tek nakon uključivanja, ugrađeni elektromotor iz uspravnog položaja izvlači panel sa 3,45 inčnim LCD ekranom osjetljivim na dodir, preko kojeg se zadaju sve komande.

I držač ispisanih papira se automatski izvlači i uvlači, po potrebi, pa bi ovaj štampač nekoga mogao da podsjeti i na popularnu igračku Transformersi. Podešavanje uređaja može se izvršiti i kroz mrežu, kroz praktičan HTML interfejs, ali se sve, čak i spajanje na bežičnu mrežu, može završiti na LCD panelu, uz povremeno kucanje na virtuelnoj tastaturi.

ePrint

S obzirom da podržava tehnologiju ePrint, jasno je da se na ovaj uređaj mogu instalirati razne aplikacije sa Interneta. Na HP-ovom sajtu ih se može naći dosta, a novitet za ovaj model je aplikacija za štampanje fotografija direktno iz albuma na Facebook-u. Iako sumnjive praktične vrijednosti, ona dobro ilustruje mogućnosti ePrint tehnologije, od kojih je najpoznatija ona za slanje dokumenta za ispis email-om, bez potrebe za instalacijom drajvera za štampač. Postoji i aplikacija za podršku servisa eFax, ali nakon što potrošite prvih 20 besplatnih stranica, za slanje i primanje faksova preko Interneta moraćete da izdvojite novac za pretplatu.

Duplex

Da se nije štedjelo u opcijama pokazuje i ugrađena mogućnost za duplex (obostranu) štampe, što je impresivno, imajući u vidu male dimenzije uređaja. Osnova mu je otprilike samo upola veća od lista papira A4 formata a visina je jedva desetak centimetara. U radu je vrlo tih i kvalitet ispisa, kako crno-bijelih, tako i onih u boji je vrlo visok, što se ne bi moglo reći za brzinu, koja je niža nego kod nekih mnogo jeftinijih modela. Kako ni cijena potrošnog materijala – kertridža nije zanemarljiva, jasno je da ovo nije uređaj pogodan za veliki obim štampe. Toj tvrdnji ide u prilog i mali kapacitet ulaznog i izlaznog spremnika – svega 80 odnosno 25 strana.

Najnovije

 • Grafičke kartice hlađene vodom

  Navikli smo se već na vodena hlađenja za procesore, koja koristimo u situacijama kada želimo da iz...

 • Windows 10

  Najvažnija vijest u računarskom svijetu ovog ljeta bila je nesumljivo nova verzija Windows-a....

 • Razer BlackWidow Ultimate

  Razer je u gejmerskim krugovima poznat kao proizvođač periferija koje život znače, kao što su...

 • Samsung 2TB SSD Evo

  Samsung, osim što je najveći proizvođač SSD diskova na svijetu, je i lider u tehnološkim...

 • Fableti

  Kada je veličina mobilnog telefona u pitanju moda se mijenja, a mi moramo da joj se prilagođavamo...

Važna napomena

Samo mali dio ovdje prikazanih proizvoda je izložen u našem prodajnom objektu.

Prikazane cijene i dostupnost su orjentacionog karektera i podložni su promjenama bez najave. Slike su date u svrhu ilustracije i ne moraju odražavati stvarni izgled proizvoda.