0
1
system-message-container
0
s2sdefault

Asus eee Pad Transformer Prime je druga generacija modela koji je jedinstven u svijetu tablet računara po tome što može da se pretvori u netbook. Iako tastatura na dock-u može da dobije tek prelaznu ocjenu, kucanje na njoj je neuporedivo lakše nego na virtuelnoj tastaturi na ekranu. Spajanje tableta na dock je brzo i jednostavno, ali u toj kombinaciji dock je znatno lakši pa čitav uređaj ima tendenciju da se preturi unazad, zbog čega treba obezbijedi dovoljno prostora na stolu kako bi se izbjegao eventualni pad na pod.

Osim toga, prilikom kucanja se lako može desiti da se slučajno dodirne touchpad i tako izazove pomjeranje kurzora na ekranu. Nažalost, ne postoji način da se touchpad isključi, što bi spriječilo ovakve situacije.

Tanak

Osnovna karakteristika ovog modela je njegova mala deblljina od svega 8,3mm, što je trenutno manje od svih konkurenata, doduše za dlaku. Sam tablet pored obaveznog priključka za slušalice ima micro HDMI i prostor za micro SD karticu. Tu je, naravno, i priključak za dock. USB port je dostupan samo na dock-u, kao i prostor za full SD karticu.

Baterije

Ali ono što je najinteresantnije je da dock ima svoju bateriju, koja služi za punjenje baterije u tabletu čim se ovaj priključi. ASUS navodi da je autonomija tableta do 12 sati, a sa dock-om čak do 18. Ovako dugačka vremena su umnogome posljedica činjenice da je ovo prvi tablet sa novim nVidia Tegra 3 procesorom. On ima pet jezgara, ali je jedno projektovano da troši veoma malo energije i samo je ono aktivno kada procesor ne obavlja složene proračune. Kućište tableta, kao i dock-a, je napravljeno od aluminijuma i slijedi novi stil koji je prvi put viđen kod ASUS Zenbook serije ultrabook-ova. Sa prednje strane nalazi se kamera od 1,2Mpix, a ona sa zadnje, koja ima 8Mpix, daje bolje fotografije od konkurentskih modela.

Android

Iako je operativni sistem „samo“ Android 3.2.1, ASUS je najavio skoru podršku za IceCreamSandwich, kako se popularno naziva Android 4.0. Kruže glasine da su prve isporuke Transformer Prime-a pomjerene sa kraja 2011. na početak 2012. godine zbog problema u funkcionisanju WLAN-a.

Najnovije

 • Grafičke kartice hlađene vodom

  Navikli smo se već na vodena hlađenja za procesore, koja koristimo u situacijama kada želimo da iz...

 • Windows 10

  Najvažnija vijest u računarskom svijetu ovog ljeta bila je nesumljivo nova verzija Windows-a....

 • Razer BlackWidow Ultimate

  Razer je u gejmerskim krugovima poznat kao proizvođač periferija koje život znače, kao što su...

 • Samsung 2TB SSD Evo

  Samsung, osim što je najveći proizvođač SSD diskova na svijetu, je i lider u tehnološkim...

 • Fableti

  Kada je veličina mobilnog telefona u pitanju moda se mijenja, a mi moramo da joj se prilagođavamo...

Važna napomena

Samo mali dio ovdje prikazanih proizvoda je izložen u našem prodajnom objektu.

Prikazane cijene i dostupnost su orjentacionog karektera i podložni su promjenama bez najave. Slike su date u svrhu ilustracije i ne moraju odražavati stvarni izgled proizvoda.