0
1
system-message-container
0
s2sdefault

Kvalitetan notebook po pristupačnoj cijeni. Ove riječi najbolje opisuju želje većina kupaca laptop računara, ali istovremeno vjerno oslikavaju karakter HP ProBook 4530s i 4535s serije prenosnika. Razlika između njih potiče od toga što je u prvoj ugrađen Intel, a u drugoj AMD procesor. Iako je ProBook serija zamišljena kao jeftinija varijanta EliteBook serije notebook-ova za poslovne ljude, nema razloga da njena ciljna grupa ne bude daleko šira.

Aluminijum

Prvo što upada u oči pri pogledu na ovaj računar je njegovo kućište. Djelimično je načinjeno od aluminijuma, u dvije nijanse, i u mat tonovima, što ne samo da izgleda lijepo već obećava da neizbježni otisci prstiju neće biti upadljivi. Iako je i plastika obilato korišćena, čitavo kućište daje utisak čvrstoće i ne pokazuje tendenciju ka uvijanju. I ekran ima mat finiš, na radost onih koji rade u jako osvijetljenim prostorijama ili uz svjetlo iza leđa.

Tastatura i priključci

Još više od kućišta oduševljava tastatura. Tipke su fizički razdvojene i pružaju ugodan osjećaj, a čitava tastura je čvrsta i ne pokazuje nikakvu tendenciju prema ugibanju. Touchpad nije vrhunski, ali je znatno bolji nego kod prethodne generacije ProBook-ova. Laptop obiluje USB priključcima: od ukupno četiri jedan je po 3.0 standardu. Uz nezaobilazne VGA i HDMI priključke i podrazumijevani čitač kartica, našlo se mjesta i za ExpressCard port. Treba spomenuti i alternativni operativni sistem, QuickWeb, koji omogućava pregled elektronske pošte ili krstarenje web-om bez učitavanja glavnog OS-a.

Nedostaci

Potencijalni problem mođe da predstavlja činjenica da ventilator radi skoro neprekidno, što možda predstavlja grešku u dizajnu, i što može da dovede do njegovog prevremenog zaprljanja. Isto tako, u nedostatke ubrajamo i činjenicu da HP daje garanciju od samo godinu dana.

 

Najnovije

  • Windows 11

    Windows 11 je ugledao svjetlost dana uprkos ranijim najavama iz Microsofta da će verzija 10 biti...

  • Grafičke kartice hlađene vodom

    Navikli smo se već na vodena hlađenja za procesore, koja koristimo u situacijama kada želimo da iz...

  • Windows 10

    Najvažnija vijest u računarskom svijetu ovog ljeta bila je nesumljivo nova verzija Windows-a....

  • Razer BlackWidow Ultimate

    Razer je u gejmerskim krugovima poznat kao proizvođač periferija koje život znače, kao što su...

  • Samsung 2TB SSD Evo

    Samsung, osim što je najveći proizvođač SSD diskova na svijetu, je i lider u tehnološkim...

Važna napomena

Samo mali dio ovdje prikazanih proizvoda je izložen u našem prodajnom objektu.

Prikazane cijene i dostupnost su orjentacionog karektera i podložni su promjenama bez najave. Slike su date u svrhu ilustracije i ne moraju odražavati stvaran izgled proizvoda.